Länkar

Här har vi samlat intressanta länkar till organisationer som arbetar med Ellen Key idag samt organisationer som har arbetat med Ellen Key. Här finns också länkar till våra samarbetspartners i närområdet så som bra mat, aktiviteter, bonde shopping samt sevärdheter. Vi länkar också till besöksmål som har anknytning till Ellen Key och hennes tid samt sevärt i trakten.

 

Ellen Key på Facebook:

https://www.facebook.com/EllenKeyaktuellt/

och

https://www.facebook.com/ellenkeysager/

Ellen Keysällskapet

Ellen Keysällskapet är en ideell förening med närmare 300 medlemmar över hela Sverige. Föreningen ska enligt sina stadgar rikta förnyad uppmärksamhet på Ellen Keys betydelsefulla livsverk i samarbete med Ellen Keys Stiftelse Strand. Sällskapet arrangerar också mycket uppskattade kulturaftnar i Strands vardagsrum på sommaren. För mer information om hur man blir medlem i Ellen Keysällskapet samt information om årets kulturaftnar besök deras hemsida:

www.ellenkeysallskapet.se

Upplev Omberg

Låt oss berätta en historia – eller flera!

Ombergsbygden bjuder inte bara på varierat naturliv som Sveriges artrikaste skog, fågelsjön Tåkern, klippor och grottor, Vätterns klara vatten – detta är även en del av Sveriges vagga!

Kungatiden, klostertiden, konstnärernas tid och idag – motionärernas och friluftsutövarna!

Välkomna till vårt gem – låt oss visa er runt!

Ödeshögs kommun

Ellen Key bosatte sig i Västra Tollstad socken, som sedemera kom att ingå i Ödeshögs kommun.

Läs mer på www.odeshog.se